DruštvoKultura

Još jedna generacija učenika dobila svoje stablo

I ovogodišnji prvaci iz novopazarskih osnovnih škola dobili su svoje drvo generacije. U okviru tradicionalnih aktivnosti ”Dječje nedjelje” u Gradskom parku zasađeno je stablo koje će asocirati učenike na njihov put odrastanja i obrazovanja.

Riječ je dvadeset i trećoj generaciji mališana koja je sa ulaskom u svijet obrazovanja dobila i svoje zajedničko drvo, zasađeno u Gradskom parku. Ovaj simbol je samo dio drvoreda koji je napravljen u čast velikog broja đaka, decenijama unazad, a koji sigureše da mališani i njihove potrebe svima trebaju prioritet. Kao i svake godine radana jedinica “Zelenilo” pri Gradskoj čistoći pomogla je da se posadi ovo drvo.

“Djeca znaju znaju da je to drvo posađeno za njih. Želimo da isto kao što drvo raste rastu i naša djeca, rekla je ispred Udruženja “Prijatelji djece”, Farisa Fetahović.

Podrška udružnju Prijatelji djece i svim entuzijastima koji pomažu da se odžavaju manifestacije u okviru nedjelje posveđene djeci, dolazi iz Grada Novog Pazara.

” To je nedjelja raznih aktivnosti u kojoj nas djeca podsećaju da sve što radimo, radimo isključivo za njih. Ovakve aktivnosti sa mališanima postale su tradicija i nadam se da ćemo za koju godinu imati ovdje jednu šumu koja predstavlja brojne generacije učenika “, rekao je član Gradskog vijeća, Mirsad Jusufović.

Mališani su pokazali i svoju požrtvovanost za drugare. Tokom čitavog dana na različitim lokacijama u gradu oni su sakupljali novac za učenike kojima nedostaje nešto od školskog pribora, ali i za drugare slabije materijalnog stanja.

U okviru programa obilježavanja Dječje nedjelje, u srijedu na Rekreacionom centru biće održan opštinski kros za predškolace.

Podeli