Sport

Amela pobedom otvorila Kros RTS-a, još šest pazarskih trijumfa u Rekovcu

Atletičarka Novog Pazara Amela Terzić pobedila je u trci seniorki na 4.000 metara na prvom ovogodišnjem Krosu RTS-a u Rekovcu, Teodora Simović i Amra Terzić u toj trci zauzele drugo, odnosno šesto mesto, dok je Haris Ajdarević bio devetoplasirani senior na deonici od 6.000 metara.

Pobede u mlađim kategorijama ostvarili su Amel Džakovac kod mlađih juniora na 1.200 metara, Vahid Gicić u trci učenika šestih razreda osnovnih škola na 800 i Vanja Petrović u istom uzrastu na 600 metara, gde je Lenka Nikolić bila treća.

Kod osnovnih škola, trijumfe su zabeležili i Saima Murić u konkurenciji petih razreda na 600 metara, učenik četvrtog razreda Samed Hadžić na 500, kao i Ahmed Hasanović u konkurenciji trećih razreda na stazi iste dužine.

Drugoplasirani među osnovcima bili su Hamza Hanić u trci osmih razreda na 1.000 metara i Džemal Hasanović u godinu mlađem uzrastu na istoj deonici, dok je Nejra Brahić zauzela treće mesto kod četvrtih razreda na 500 metara.

Na takmičenju u Rekovcu učestvovao je i Atletski klub Pazar, a Ajša Zahitović osvojila je treće mesto kod drugih razreda srednjih škola.

M. Minić

Podeli