Društvo

Takmičenje iz teorijske obuke za vozače

U cilju pospešivanja uspešnosti polaganja teorijske nastave u auto-školama pribegavaju različitim načinima stimulisanja kandidata. Takmičenje ko će najuspešnije i najbrže rešiti test na plaganju teorijske nastave može da donese kandidatu nagradu od 30 hiljada dinara.

U auto-školama kandidati žure da što pre sednu za upravljač automobila i počnu praktičnu obuku. Teorija je, smatraju, manje bitna, a učenje se ne razlikuje od onog svakodnevnog u školama. Da bi i ovu oblast, koja je osnova za uspešno učešće u saobraćaju, učinili privlačnijom u Auto-školi „Raskrsnica“ osmislili su svojevrsno takmičenje među kandidatima i odredili nagrade za najuspešnije.

„Odlučili smo da svi kandidati koji budu polagali od 1. oktobra do 31.decembra mogu da konkurišu za nagrade. Najuspešniji i najbrži kandidat na polaganju teorijske nastave dobiće 30 hiljada dinara, drugi 20 hiljada i treći 10 hiljada. Time želimo da podstaknemo i one koji su manje uspešni da i oni prionu na knjigu“. Kaže Rusimir Antonijević,vlasnik Auto-škole „Raskrsnica“.

Sve auto-škole su kompjuterizovane i testovi teorijske obuke rešavaju se daleko lakše nego što je to bilo kod ranijih generacija vozača. Rešavanje testova prati i video nadzor tako da nema pomaganja od strane instruktora ili vlasnika škola.

 

 

Podeli