Društvo

Lešević: Nastojimo da uredimo grad i okolna sela

„ Dajemo sve od sebe da Novi Pazar bude grad vrijedan svake pohvale“, rekla je ispred gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, generalna sekretarka, Ljiljana Lešević. Ona je na konferenciji za novinare podsjetila na brojne aktivnosti koje je inicirao i realizovao gradski odbor ove stranke.

“ Srpska napredna stranka  najveće napore ulaže u uređenje grada i okolnih sela”, rečeno je na konfereciji i istaknuto da ova stranka u proteklom periodu nije bila samo nijemi posmatrač već, kako je rečeno, “ aktivni predlagač i vođa brojnih aktivnosti u svim sferama društvenog života.”

“ Sprovedeni su radovi čišćenja otpada i nasipanja bankina na starom putu Novi Pazar- Raška, završeno je nasipanje seoskog puta Rogatac–Bujice, putnog pravca koji povezuje sela, Osaonica, Štitare i Goševo u dužini od 3 km, kao i seoskog puta Deževa-Skukovo, takođe u dužini od tri kilometra. Sanirane putne pravce dobila su i sela Tenkovo 4km, Kosuriće, Troštice i Kovačevo ”, istakla je Leševićeva.

Na konfereciji je istaknuto da je jedna od aktivnosti koje se sprovode pod inicijativom gradskog odbora SNS i korićenje rijeke Deževe, ispod Petrove crkve i nasipanje seoskih puteva u mjesnoj zajednici Deževa.

U saradnji sa Vojskom Srbije u toku je sanacija puta u selu Kuzmičevo u dužini od 4 kilometra.  Leševićeva je podsjetila i na aktivnosti omladine ove stranke koja je u proteklom periodu organizovala tribine.

“Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Pazar, na čelu sa narodnim poslanikom Nikolom Jolovićem, planira nove investicione poduhvate. U fazi izrade je projekat infrastrukture ka dječjem obdaništu u Šestovskom Potoku, planira se izgradnja Rekreacionog centra ispod Petrove crkve, kao i izgradnja sportske sale u Deževi, a sve to u saradnji sa Ministarstvom prosvete “, rekla je Leševićeva.

Jedna od aktivnosti gradskog odbora SNS u Novom Pazaru jeste i podjela humanitarne pomoći starijim ljudima i ljudima slabijeg imovinskog stanja koji žive u udaljenim selima.

Podeli