Društvo

Finasijsko opismenjavanje u sistem obrazovanja

Ministarvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Visa Cemea Holdings Limited, ogranak u Beogradu, potpisali su danas Protokol o saradnji na realizaciji pilot-projekta “Uključivanje finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije” .

Kako je saopšteno, Ministarstvo je prepoznalo značaj i potrebu uključivanja finansijskog opismenjavanja u sistem obrazovanja i vaspitanja, imajući u vidu složenost finansijskog okruženja u kojem mladi odrastaju.

Funkcionalno, pravovremeno i kontinuirano finansijsko opismenjavanje ima za cilj da postavi kvalitetnu osnovu za donošenje odluka, da omogući mladima da odgovore na izazove sa kojima se svakodnevno susreću i da bude u funkciji razvoja preduzetništva, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Za kompaniju Visa FinPis će biti najozbiljniji i najveći projekat u domenu finansijske edukacije u regionu Jugoistočne Evrope i verujem da ćemo biti primer dobre prakse za mnoge zemlje koje se susreću sa istim ili sličnim izazovom, rekao je generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević.

 

Izvor:Danas

Podeli