Vučić: Tramp prihvatio poziv da dođe u Srbiju

Predsednik Srbije bio je gost na prijemu koji je priredio američki predsednik Donald Trump.

Donald Trump priredio je prijem za učesnike zasedanja Generalne skupštine UN-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u New Yorku da je američki predsednik Donald Trump prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju.

“Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbiji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo”, rekao je Vučić novinarima u New Yorku.

Vučić je kasnije za RTS dodao da to kada će doći do posjte zavisi od Trumpove agende i drugih stvari.

Predsednik Srbije je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u New Yorku povodom održavanja Generalne skupštine UN-a, čak četiri puta rukovao s Trumpom, s kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike razgovarati.

On je objasnio da je imao priliku malo duže od ostalih čelnika provesti u društvu Trumpa i da mu je mogao izneti razloge zašto treba doći u Srbiju.

“Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom”, istakao je Vučić.

O politici uopšte, kaže, vrlo su kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo, prenosi agencija Tanjug.

Preneo je da je, poslednji put kada se s njim rukovao, Trump potvrdio da je prihvatio poziv i da želi doći u Srbiju.

Izvor: Agencije

Podeli