Kultura

KUD ”Ras” najbolji u Zubinom Potoku

Na Međunarodnom festivalu pod nazivom ”Moj Kolašin igra i peva” u Zubinom Potoku, Kulturno-umetničko društvo ”Ras” osvojilo je nagradu za najbolji ansambl. Stimulisani najnovijim pobedničkim rezultatom, koji za njih označava početak ”zlatne jeseni”, u KUD-u Ras se pripremaju za nove pobede.

”Moj Kolašin igra i peva” okupio je ove godine folklorne ansamble iz: Kragujevca, Rače, Ljiga, Jagodine, Nove Varoši, Aranđelovca, Ivanjice, Pljevalja, Novog Goražda, Gornjeg Milanovca, Čačka, Zlatibora, Čajetine, Užica i drugih krajeva.

”Ukupno sedamnaest kudova, u takmičarskom delu devet. Bilo je baš žestoko! Te večeri smo bili najbolji i pobedili. Odigrali smo koreografiju Igre leskovačke Morave. Izašli smo sa deset parova i najautentičnijom garderobom , tj.nošnjom”, kaže umetnički direktor KUD-a ”Ras” Bojan Radovanović.

Stimulisani ovakvim rezultatom, u KUD-u ”Ras” se pripremaju za nove pobede.

”Ovo je početak neke ”zlatne jeseni” za nas. Očekuje nas godišnji koncert i još jedno takmičenje, postavljanje nove koreografije.. Deca su zadovoljna, rade još većim žarom i entuzijazmom”, ističe Radovanović.

Sa novom koreografijom počinju od oktobra. U decembru je tradicionalni godišnji koncert a u međuvremenu, već ove subote u Kulturnom centru od 20 časova, poštovaoci narodnih igara mogu pogledati nastup Nacionalnog ansabla ”Kola”.

S.Lj.

Podeli