Društvo

Festival folklora u Turskoj okupio brojne ansamble

Festival folklora u Turskoj koji organizuje Novopazarac Besim Biberović završen je trijumfom ansambla Zlatibor iz Srbije. Ove godine na obalama Egeja svoju kulturu i tradiciju predstavili su Srbija, Belorusija, Bugarska, Ukrajina i zemlja domaćin. Drugo mesto na ovogodišnjem festivalu pripalo je Belorusiji, a Bugarska je zauzela treće mesto. I ove godine svi učesnici menifestacije  zadovoljni su organizacijom, ali i celokupnim programom.

Ovogodišnja turistička sezona u Sarimsakliju produžena je zahvaljući festivalu folklora, koji Novopazarac Besim Biberović organizuje na Egeju već  deceniju . Ovaj događaj svake godine okupi veliki broj gostiju. Posetioci su kroz narodne igre imali prilike da se upoznaju sa običajima i kulturom iz preko 20 zemalja sveta.

Besim Biberović kaže da je cilj da se sa ove već tradicionalne manifestacije pošalje jedna pozitivna slika.

“Ovo je festival, gde nema pobednika niti pobeđenih. Sve je organizovano na vrhunskom nivou i svi su zadovoljni. Trudimo se da pošaljemo pozitivnu energiju ljudima u celom svetu. Spajamo različite kulture i ljude”, rekao je Biberović.

U ekskluzivnom turskom letovalištu Sarimsakli gosti festivala imaju prilike da uživaju u različitim programima, koji su organizovani tokom boravka. Posetioci imaju prilike da između ostalog obiđu i po 22 ostrva na najlepšem delu Egeja

 

 

 

Podeli