Categories: Društvo

Penzionerima u novembru jednokratna pomoć

Jednokratna pomoć koju će, prema odluci Vlade Republike Srbije, penzioneri dobiti u novembru iznosi 6 000 dinara. Iz filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru apaluju na penzionere da na vrijeme preuzmu nove lične isprave kako bi mogli da preuzmimaju pomoć i penzijske uplate. Mjerama fiskalne konsolidacije došlo se do viška novca u budžetu koji će, prema odluci Vlade, biti iskorišćen za pomoć najstarijim sugrađanima. Jednokratnu pomoć treba da dobiju svi penzioneri, a to je prema podacima PIO fonda više od 1,7 miliona ljudi na teritoriji države.

“ Svi penzioneri na nivou države, pa tako i u Novom Pazaru će u novembru dobiti jednokratnu pomoć u visini od 6000 dinara”, ističe direktor Filijale fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru, Mirsad Abdurahmanović i ističe da penzioneri treba da obrate pažnju kada je u pitanju podizanje uplata i penzija u bankama, jer od novembra  lične karte moraju biti nove. Penzioneri su do sada uglavnom odazvali ovom pozivu, a za one koji nisu ostalo je još malo vremena.

“Još jednom apelujem na sve penzionere da zamene stare lične karte do prvog oktobra, jer će u protivnom biti prepušteni na mislost i nemilost bankama”, kaže Abdurahmanović.

Jedno od čestih ptanja koje dolazi na adrsu PIO fonda postavljaju osiguranici koje interesuje da li se jednokratnim uplatama  mogu popuniti rupe u stažu kako bi što prije stekli uslove za penziju. Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje naglašavaju da takva mogućnost nije predviđena, da osiguranici mogu jedino redovno i smostalno uplaćivati doprinos,  ali da to ne mogu činiti retroaktivno odnosno naknadno.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

19 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago