Društvo

Nova vozila za Policiju

 

 

U subotu je PU Novi Pazar dobila 15 novih policijskih vozila marke „škoda-rapid“. Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije, a potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila.

 

Policijska uprava u Novom Pazaru dobila je u subotu 15 novih vozila“škoda-rapid” za potrebe policije opšte namene i saobraćajne policije. Načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji  u Beogradu su uručeni ključevi 710 novih vozila, koja treba da doprinesu boljem radu Policije.

Do kraja godine očekuje se još vozila za policijske stanice, a u ovoj godini vozni park MUP-a biće bogatiji za 1000 automobila. Prema rečima potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova  Nebojše Stefanovića očekuje se kupovina  novih “marica”, patrolnih motocikala, kao i vatrogasnih i terenskih vozila.

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila,  koja više nisu za svakodnevnu upotrebu. Ona će biti zamenjena i prodata, a tim novcem kupiće se dodatni broj vozila.

Stefanović je najavio i da će sve policijske stanice biti opremljene novim računarima, a da će nove uniforme dobiti policajci i sve profesionalne jedinice, Žandarmerija, SAJ, Interventna i Granična policija. Nova zaštitna oprema biće nabavljena i za pripadnike Sektora za vanredne sitaucije. U 2019. godini stižu i tri naručena nova helikoptera za MUP. Od januara se očekuje i povećanje plata zaposlenima.

 

 

Podeli