Kultura

Halilović: “Nagrada Aladin Lukač u pravim rukama”

U novopazarskom Multimedijalnom centru svečano je uručena nagrada „Aladin Lukač“ spisateljici iz Tutina, Ajtani Dreković, za zbirku poezije “Fosil sumnje”. Ujedno je upriličeno i književno veče posvijećeno stvaralaštvu ove mlade autorke.

“Jako mi je važno što je u pitanju moj kraj. Ovo je prva promocija moje zbirke pa mi je veoma drago što je baš ova nagrda povod za tu promociju“, rekla je dobitnica ovog književnog priznanja, Ajtana Dreković.

Žiri novopazarskog Kulturnog centra procijenio je da je “Fosil sumnje“ ove mlade spisateljice, najbolja knjiga među brojnim literarnim radovima mladih autora u 2016. ,a koji su bili u konkurenciji. Na konkurs je pristigao veliki broj radova mladih pisaca i pjesnika, starosti do 28 godina iz četiri bivše jugoslovenske republike.

” Možemo da budemo ponosni što smo dobili još jednu mladu književnicu, nadmo se da će ona i u narednim knjigama opravdati svoj kvalitet. Nagrada je bez sumnje u pravim rukama“ , rekao je književnik Enes Halilović.

Od jedanaest nagrada „Aladin Lukač“, čiji su dobitnici iz različitih gradova bivše Jugoslavije, tri su ostale na teritoriji Sandžaka – dvije u Novom Pazaru (Nadija Rebronja za knjigu „Ples morima“ i Ajša Bahović, „Pustinja prošlih dana i ova zrna sad”), i jedna u Tutinu (Ajtana Dreković, „Fosil sumnje“).

 

Podeli