Categories: Zanimljivosti

Novi aiphone X koštaće koliko polovan automobil u Srbiji

Nakon silnih meseci iščekivanja, nagađanja, glasina i curenja podataka, “Epl” je konačno predstavio novi model ajfona. Mnogo detalja procurelo u javnost pre samog predstavljanja modela, a poznate su i cene.

Osnovni model ajfona X sa 64 gigabajta memorije koštaće 999 dolara u SAD, a onaj sa 256 GB 1.149 dolara. Narudžbe počinju 27. oktobra, isporuke 3. novembra, a to se odnosi i na Hrvatsku koja će biti jedna od prvih zemalja na popisu.

Pitanje je, međutim, koliko će primeraka biti alocirano za Hrvatsku, jer će kako piše “Jutarnji list”, navala sigurno biti velika, a broj dostupnih uređaja u startu verovatno nedovoljan. Međutim, pitanje je i ko će moći sebi da ga priušti.

“Jutarnji navodi” da se još uvek ne zna koliko će tačno koštati osnovni model, ali vrlo verovatno neće koštati manje od 9.000 kuna, možda i 10.000, što je između 1.200 i 1.400 evra. U Nemačkoj najavljena cena je 1.149 evra, u Španiji i Francuskoj 1.159 evra, dok bi u Velikoj Britaniji trebalo da košta 999 funti.

Kada je reč o druga dva modela koje je “Epl” predstavio istog dana, cena modela ajfon 8 počinje od 699 dolara, a ajfon 8 Plus od 799 dolara. Narudžbine kreću od 15. septembra, a isporuke u prvim zemljama od 22. septembra, dok će u Hrvatskoj biti dostupni nedleju dana kasnije, od 29. Hrvatske cene za ova dva modela nisu precizirane, ali kako navodi list, kako će ajfon 8 i ajfon 8 plus u Nemačkoj koštati 799, odnosno 909 evra (a te brojrve treba pomnožiti sa 9 ili 10 da bi se dobila hrvatska cena), može se očekivati da ovi modeli koštaju između 8.000 i 9.000 kuna, odnosno 1.000 i 12.000 evra. Nisu svi oduševljeni novim ajfonom, ponajmanje ne njegovom cenom. U jednoj od mnogobrojnih parodija, dugočekivani telefon nazvan je “emodži mašinom od hiljadu dolara”. Reč je o unapređenim eotikonima koji prate mimiku lica, a koji su pompezno najavljeni kao jedna od novih karakteristika.

 

Izvor: Blic, Jutarnji list

Foto: Tanjug/AP

 

 

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

Pravoslavni hrišćanski vernici proslaviće sutra Vaskrs

Patrijarh Porfirije služiće u ponoć vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru, najavila je…

3 hours ago

Prioritet nove vlade je dalji rast privrede, prosečna zarada do kraja 2025. godine biće 1.000 evra

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je Srbija u periodu od 2018. do…

6 hours ago

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

24 hours ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

24 hours ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

1 day ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

2 days ago