Kultura

Medijska radionica za mlade

U okviru projekta ”Umetnički trening 2017” u galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru održana je medijska radionica za mlade zainteresovane za umetnost. Projekat je regionalnog karaktera, a radionica koju vodi samostalna vizuelna umetnica Gabrijela Vasić, uz podršku Nezavisne kulturne scene Srbije održava se u preko deset gradova.

Medijska radionica je deo procesa neformalne edukacije u okviru projekta Umetnički trening 2017. Projekat postoji već pet godina i, prema rečima autorke, Gabrijele Vasić, iz godine u godinu menja svoje obličje i način organizacije. Ove godine ciljna grupa su mladi zainteresovani za umetnost. Oni se na radionicama upoznaju sa nekim od umetničkih medija, koji su prisutni u galeriji u momentu održavanja, a cilj je da mladi iskažu svoje viđenje umetnosti.

2,50 To je jedna istraživačka radionica. Ispitujem kako oni koriste te mreže; šta je ono što oni znaju šta neznaju, kako možemo da dopunimo ta njihova saznanja i da vidimo gde je polje njihove kreativnosti”, kaže samostalna vizuelna umetnica Gabrijela Vasić.

Ove godine, prema rečima autorke, projekat nije dobio podršku Ministarstva kulture. Realizuje se uz podršku Nezavisne kulturne scene Srbije. A grupna izložba najboljih foto radova, kako je planirano,  održaće se u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu.

S.Lj.

Podeli