“Filter” epicentar kulturnih događaja

Od 14. do 24. septembra u Novom Pazaru održava se drugi Festival no stream kulture “Filter”. U narednih deset dana, na različitim lokacijama u gradu, održaće se brojne  manifestacije iz oblasti mode, muzike, materijalne kulture, filma, likovne umjetnosti i kulture uopšte.

Novopazarsku publiku očekuju foto-izložbe, gostovanja umjetnika iz regiona, projekcije filmova, neobične izložbe koje svjedoče o prošlosti, tribine posvijećene rock-muzici, arhitekturi i očuvanju kulturnog nasleđa, ali će događaji obradovati i ljubitelje elektronske muzike i mode. U četvrtak od 19:15 u holu centra Fener, biće održana tribina posvijećena kreativnom mentorstvu, a od 20 časova tribina o nezavisnoj kulturnoj sceni Srbije.

U petak je zvanično otvaranje festivala od 19:00 časova, zatim izložba Harisa Rahića Kompozit  od 19:30 u Kulturnom centru,  a nakon nje od 19:45 Art Čaršija, odnosno izložba Maje Duljević na otvorenom uprolazu iza Kulturnog centra.

Direktor Festivala, Džemil Ličina, kaže da ovogodišnji  „Filter“ ima za cilj da uveže domaću scenu ali i da dovede što veći broj autora iz oblasti kulture, zatim zvučna imena iz regije kada je u pitanju umjetnosti, kao i veliki broj kreativaca.

Sve manifestacije podržao je grad, kao i gradske kulturne institucije, a pokrovitelj festivala je Amdasada Švajcarske u Beogradu.

Podeli