Categories: Društvo

Počelo noćno odvoženje smeća

Noćno odvoženje smeća eksperimentalno je počelo u Prvomajskoj i u Ulici Rifata Burdževića. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” u relativno kratkom roku, pre saobraćajne gužve, uspele su da sakupe komunalni otpad u najfrekventnijim ulicama. Kako se najavljuje, nova praksa, koja se pokazala efikasnom, primenjivaće se i u ostalim delovima grada.

Nova praksa pokazala se efikasnom, kako za korisnike, tako i za radnike Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, koji su, kako ističe direktor sektora Čistoće, u ranim jutarnjim satima, na znatno efikasniji način obavili radni zadatak.

”Pokazalo se da je ovo zaista dobar potez. Naišli smo na veliko odobravanje kod većine naših sugrađana. Bilo je sporadičnih problema u vidu nepropisnog parkiranja vozila, pogotovu u delu Ulice Stanice Spasojević iz pravca Prvomajske, zbog čega nismo mogli da dođemo do pojedinih kuća. Bilo je i očekivanih problema u smislu nepostojanja odgovarajućih higijensko-tipskih posuda, zaključanih kapija… ali uspeli smo da završimo posao”, kaže direktor sektora ”Čistoća”, Dino Skenderović.

Očekuje se da će građani u dogledno vreme nabaviti odgovarajuće higijensko tipske posude koje mogu staviti i ispred zaključane kapije, čime će se omogućiti još efikasniji rad dežurnim ekipama.

”Ono što je najbitnije je da se ovaj potez dobro pokazao i da ćemo mi to u narednom periodu nastaviti zato što smo zaista opslužili ulicu koja je ”usko grlo” našeg grada”, kaže Skenderović.

Kako se najavljuje, novi režim rada, osim u zimskom periodu zbog niskih temperatura, primenjivaće se i u ostalim frekventijim ulicama u gradu, u naseljima: Ćukovac, Jošanica, Jaklja, i Parice.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

3 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

6 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

8 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

11 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

12 hours ago