Društvo

Napadač na policajca pod istragom

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv Dženana K. (34) iz Novog Pazara koji je u pritvoru zbog, kako se navodi u saopštenju, osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo “Teško  ubistvo u pokušaju” i krivično djelo “ Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružija i eksplozivnih materija”.

Dženan je osumnjičen da je 07. 09. 2017. oko 20 časova u Ulici Stevana Nemanje, pokušao da liši života policijskog službenika tokom vršenja službene dužnosti.

“ Osumnjičenom je nakon saslušanja određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svjedoke, opasnosti da ponovi odnosno dovrši krivično djelo, kao i zbog činjenice da se vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora preko deset godina, a način na koji je krivično djelo izvršeno je dovelo do uznemirenja javnosti “, stoji u saopštenju kog potpisuje portparol Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, Adnan Baćićanin.

U saopštenju stoji da je Tužilaštvo pokrenulo i krivični postupak protiv R.F. (43), H.B. (38) F. S. (33), E. Z. (37). Njima je određen pritvor zbog opasnosti da uticajem na svjedoke remete krivični postupak.

Podeli