Društvo

Noćno odvoženje smeća od ponedeljka

Da bi se izbegle dnevne saobraćajne gužve, od ponedeljka u Prvomajskoj ulici počinje noćno odvoženje smeća. Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” apeluje na stanovnike pomenute ulice da obezbede odgovarajuće higijensko tipske posude, koje bi trebalo da budu dostupne dežurnim ekipama.

Noćno odvoženje smeća, kao novu praksu Gradska čistoća uvodi od ponedeljka na inicijativu građana i nevladinih organizacija. Eksperimentalna faza počinje u jednoj od najfrekventnijih ulica, Prvomajskoj.

‘’ Na taj način ćemo, koliko-toliko uticat na manje zagušenje u saobraćaju, izbećićemo sve one jutarnje gužve a i nama će to odgovarati jer građani će morati u narednom periodu da obezbede odgovarajuće posude koje mogu preko noći da ostanu ispred vrata’’, kaže direktor JKP ‘’Gradska čistoća’’ Emin Omerović.

Nedostatak odgovarajućih higijensko-tipskih posuda i zaključana kapija su ono što, upozorava Omerović, može biti problem u realizaciji noćnog odvoženja smeća. Organizaciono, novi režim može funkcionisat bez problema u periodu od marta do decembra i u ostalim frekventnijim ulicama – kaže Omerović.

‘’Ako to uspe u Prvomajskoj, a nadam se da hoće, proširićemo tu praksu i na ostale frekventne ulice; obavezno Rifata Burdževića, kao i neke u naseljima: Jošanica, Parice, Ćukovac’’, najavljuje Omerović.

S. Lj.

Podeli