Društvo

Biševac: Deca su budućnost našeg grada

”Ulažemo u budućnost, a deca su budućnost našeg grada”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prilikom obilaska radova na izgradnji fiskulturne sale u OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”, jednoj od gradskih škola kaje i dalje rade u tri smene. Kako se očekuje, novu fiskulturnu salu đaci će moći da koriste od naredne školske godine.

Prvi septembarski dani su uvek u znaku školaraca, a s obzirom da je Novi Pazar grad mladih, i čelnici Gradske uprave ovih dana punu pažnju posvećuju upravo najmlađima, u nameri da im obezbede što bolje uslove za razvoj i obrazovanje. U tom smislu izgradnja fiskulturne sale u OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” od velikog je značaja.

”Na zadovoljstvo pre svega učenika, počela je izgradnja fiskulturne sale koju finansira Ministarstvo prosvete. Rok za izgradnju je  270 dana, a vrednost je oko 300 miliona dinara. Zanamo koliko je fizičko vaspitanje važno za pravilan rast i razvoj dece. To je ono što želimo da omogućimo i đacima ove škole”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i istakao – Ulažemo u budućnost, a deca su budućnost našeg grada”.

Direktorka škole Mersija Hamzagić izrazila je zadovoljstvo što će đaci od naredne godine imati sve islove i za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, i zahvalila svima koji su doprineli realizaciji ovog projekta. Ona je istakla i problam rada u tri smene, izrazivši nadu da će i to, u saradnji sa Gradskom upravom biti rešeno.

S obzirom da je budžet za obrazovanje uvećan za 40 miliona u odnosu na prošlu godinu; da se i u drugim školama realizuju važni projekti, te da se najavljuje da će obrazovanje i u buduće biti prioritet Uprave grada, i očekivanja za dalje unapređenje nastave su realna i ostvarljiva.

S.Lj.

Podeli