HronikaVesti

Ranjen policajac, potera u toku, helikopterom stigla kriminalistička policija (video)

Pod još nejasnim okolnostima, večeras oko 20 časova, u Ulici Stevana Nemanje u centru Novog Pazara hicem iz pištolja ranjen je policajac D.Č. (30) koji je u tom trenutku bio na dužnosti.

Prema nezvaničnim informacijama D.Č. je jednim metkom pogođen u stomak, a odmah je prebačen u bolnicu gde je u toku  operacija. Na hiruško odeljenje dovezen je u svesnom stanju i van životne je opasnosti.

Kako javlja naša novinarka Sajma Redžepefendić koja je na licu mesta povređeni policajac je zbrinut u Opštoj bolnici, ali će uskoro biti transportovan u Beograd. Ispred Bolnice su službena policijska vozila, ali i veliki broj kolega koji su došli u civilu da se informišu o zdravstvenom stanju povređenog policajca.

U jednom trenutku pojavila se informacija da je za povređenog potrebna krv, pa se javilo više građana i obezbeđene su dovoljne količine, javlja naša novinarka sa terena.

Prema nezvaničnim saznanjima nekih medija, na njega je pucala nepoznata osoba iz automobila u pokretu dok je bio na dužnosti. Ranjenog policajca, koji se nalazio ispred jednog kafića u bolnicu su prebacili građani, a na lice mesta ubrzo su stigli policija i tužilac koji obavljaju uviđaj.

Identitet napadača nije poznat i u toku je opširna policijska potraga. U gradu se čuju policijske sirene. Oko 23:30 začuo se i zvuk helikoptera.

Prema nekim drugim informacijama reč je o nesrećnom slučaju.
U kratkom telefonskom razogovoru načelnik Policijske uprave Rešad Dažnković potvrdio je RTV Novi Pazar da je policajac povređen i da je uviđaj u toku, ali nije mogao da kaže ni da li je napadnut kako mediji objavljuju, ni da li je reč o nesrećnom slučaju.

U trenutku ranjavanja policajca, u ovoj vrlo prometnoj ulici u centru grada bilo je puno šetača, bile su i pune terase u okolnim kafićima. Prema nezvaničnim informacijama policiji se još nije javio niko od građana ko bi mogao da posvedoči kako je došlo do pucnjave i ko bi mogao biti počinilac ovog krivičnog dela.

Inače, na mestu gde je ranjen ovaj policajac pre par nedelja, za isto veče dogodio se udes u kojem je stradao mladić, dok je još jedan muškarac ubijen.

MUP: Policajac ranjen, uviđaj u toku

U kratkom saopštenju MUP-a stoji da je policijski službenik D.Č. (1987) ranjen  večeras oko 20.40 časova u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru.

“On je, sa još jednim kolegom, bio u redovnoj patrolnoj delatnosti kada se iznenada začuo pucanj, a metak je policajca pogodio u stomak”, piše u saopštenju MUP.

Nezavisni policijski sindikat osudio ranjavanje

Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje ranjavanje policijskog službenika u Novom Pazaru i zaključuje da se zahvaljujući lošoj kaznenoj politici večeras imamo novi pucanj na državu.

“Večeras je u Novom Pazaru prilikom obavljanja redovne patrolne delatnosti iz vatrenog oružja ranjen policijski službenik. On je, kako prenose mediji, ranjen u predelu stomaka iz vozila u pokretu. Odmah je zbrinut u novopazarski Zdravstveni centar, a policija trenutno traga za počiniocima”, stoji u saopštenju.

Nezavisni policijski sindikat očekuje da će nadležni ministar uputiti u Novi Pazar posebnu grupu operativaca, koji će u najkraćem roku rasvetliti pokušaj ubistva policijskog službenika.

„Nezavisni policijski sindikat Srbije će svim snagama nastojati da se pooštre kazne za počinioce ovakvih krivičnih dela, a naročito za povratnike. Smatramo da je promena blagog odnosa tužilaštva prema onima koji napadnu policijske službenike jedan od važnih činilaca u suzbijanju kriminala. Sa tim u vezi, već duže vreme tražimo izmenu Krivičnog zakona i uvođenje novog krivičnog dela – napad na policijskog službenika“ ističe predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković.

Kriminalistička policija stigla helikopterom

Helikopter Policije stigao je u Novi Pazar, gde je večeras upucan jedan policajac, koji se nalazi u novopazarskom Zdravstvenom centru.

Helikopter je dovezao pet ljudi iz Uprave kriminalističke policije, koji su se uputili na lice mesta kako bi izvršili dodatni uviđaj, javlja Tanjugov reporter sa lica mesta.

 

Z. M. – S. R.

 

Podeli