Categories: Društvo

Promocija Javnih radova

 

Javnim radovima, kao merom aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje, u Novom Pazaru je ove godine obuhvaćeno 107 lica. Oni će raditi na poslovima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode, kulture i drugih socijalnih i humanitarnih delatnosti. Danas je organizovana i promocija početka izvođenja javnih radova.

JKP “Čistoća” ističe se među izvođačima javnih radova kao firma koja ima najviše potreba za zapošljavanjem lica koja se u okviru njih angažuju. Početak sprovođenja javnih radova danas je obuhvatio upravo uređivanje gradskih grobalja pred predstojeći Bajram. Ove godine angažovano je 37 nezaposlenih lica, koja će još raditi na uređivanju gradskih zelenih površina i rečnih korita. Po dva lica, ali sa VII stepenom stručne spreme, angažovana su u  Udrženju psihologa i Udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Ukupan broj angažovanih lica iz kategorije teže zapošljivih, kojima su i namenjeni Javni radovi, u Novom Pazaru je 107. Od tog broja 20 lica su osobe sa invaliditetom, a čak 70 odsto nema nikakvu kvalifikaciju. Za njihovo četvoromesečno angažovanje obezbeđeno je 11.120.000 dinara. U Tutinu, koji takođe pokriva Filijala NSZ u Novom Pazaru, na javnim radovima je angažovano 17 lica od kojih dve osobe sa invaliditetom.

„Što se tiče izvođača javnih radova, ustanova, preduzeća i organizacija, možemo reći da je spisak raznolik. Od JKP „Čistoća, Udruženja psihologa, Udruženja za pomoć osobama obolelim od autizma, do Opšte bolnice, Gerentološkog centra i drugih. Možemoreći da u Novom Pazaru imamo dobru iskorišćenost programa Javnih radova“, kaže Fahrudin Đekić, direktor Filijale NSZ Novi Pazar.

Podeli

Galib Gicic

Recent Posts

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 hour ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

2 hours ago

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

2 hours ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

2 hours ago

Za Srbiju 1,6 milijardi evra iz evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan

Srbija će u okviru novog plana za rast Zapadnog Balkana od ukupno šest milijardi evra,…

4 hours ago

Danas pretežno sunčano

Lepo vreme u našoj zemlji. Danas u većini mesta pretežno sunčano. U brdsko-planinskim predelima moguća…

5 hours ago