Categories: Društvo

Međunarodno tržište izazov za lokalne firme

Privrednici iz Novog Pazara imaju prilku da preko Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA predstave svoju proizvodnju na međunarodnim sajmovima i sklope poslovne aranžmane sa drugim proizvođačima. U zavisnosti od tipa proizvodnje Agencija SEDA će u narednom periodu organizovati učešeće lokalnih firmi na sajmovima u Poljskoj, Grčkoj i Albaniji.

Agencija SEDA jedna je od četiri razvojne agencije koje pod pokroviteljstvom USAID-a ,a uz podršku Razvojne agencije Srbije,  organizuju međunarodne sajmove iz različitih privrednih oblasti kao mjesto susreta proizvođača, privrednika i njihovih usluga.

Prvi od tri sajma koja su predviđena projektom “Razvoj privatnog sektora” održaće se u poljskom gradu Poznanu, od 5. do 7. septembra, a tiče se mode. Dobra je prilika za proizvođače obuće i odjeće iz Novog Pazara, Tutina i Sjenica da pokažu i ponude to što proizvode. Organizatori očekuju i posjećenost predstavnika firmi kako iz Poljske tako i oklonih država kao što su Njemačka i Češka.

”Drugi sajam će se održati u Solunu od 9. do 12. Septembra, on je opšteg tipa, što znači da će biti privrednika iz različitih oblasti.  Iz Novog Pazara, Sjenice I Tutina učetvovaće deset firmi i očekujemo da će im ova manifestacija pomoći da unaprijede svoj rad “, rekao je ispred Agencije SEDA,  Almir Šaćirović.

U pripremi je i treći sajam koji će se tokom novembra održati u Albaniji. Ovakvi privredni događaji i manifestacije su prilika i da se lokalni privrednici upoznaju sa kvalitetom, potrebama i tokovima proizvodnje  u različitim evropskim zemljama.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

8 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

21 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

21 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

21 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

1 day ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago