Društvo

Fondacija HNK i ovog Bajrama uz najsiromašnije

Fondacija Hadži Nadžija Karabegović Agušević organizovala je još jednu u nizu akcija distribucije humanitarnih paketa kao vid pomoći građanima slabijeg materijalnog stanja pred nastupajući Kurban-bajram. Osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu dobiće 300 porodica.

Predsjednik Fondacije Hadži Nadžija Karabegović Agušević, Ruždija Agušević, još jednom je podsjetio da treba uvijek razmišljati o onima koji nemaju, te da uz minimalna izdvajanja svih građana, koji su u mogućnosti da pomognu, u Novom Pazaru ne bi bilo gladnih. On svojim primjerom iz sredstava fondacije ali i novcem od uplata građana tradicionalno organizuje distribuciju pomoći prije početka praznika. Praksa fondacije jeste da sarađuje sa preduzećima “Čistoća” ali će ovog puta pomoć dobiti i porodice siromašnijih učenika iz pet škola.

” Mi ovo radimo i mimo Bajrama i ne propuštamo da pomognemo ljudima. Pozvam sve građane da se uključe u himanitarni rad i pomognu da se stane na kraj nemaštini “, rekao je Agušević.

Dugogodišnjim humanitarnim radom, Fondacija ”Hadži Nadžija Karabegović Agušević” prevazišla je lokalne, regionalne pa i državne granice, postajući humanitarna organizacija internacionalnog karaktera, čija je misija da pomaže onima kojima je pomoć neophodna. Na ovaj Način Fondacija je svim građanima čestitala predstojeći Kurban-bajram.  

Podeli