Društvo

Podrška Palestini iz Novog Pazara

Udruženje Turaka u Srbiji organizovalo je u Novom Pazaru skup podrške Palestini, sa kog je poručeno  da Izrael ne sme da zauzima nove teritorije Palestine i ubija i muči narod te zemlje.

Ambasador Muhamed Nabhan rekao  je da mu je veoma drago što njegova  zemlja ima veliku podršku iz Srbije.

„Nama je potrebna podrška jer onaj ko stoji preko puta nas, naš protivnik i sused u isto vreme, je mnogo moćniji od nas“, rekao je Nabhan za RTV Novi Pazar.

On je objasnio da trenutno u njegovoj zemlji preovladava mir, da nema velikih sukoba, ali i da postoji zastoj u pregovorima.

Okupljanjem uz duhovnu islamsku muziku i prigodan program Novopazarci su pokazali solidarnost sa Palestinom. Kažu da prate sve ono što se dešava na Bliskom Istoku i da ih pogađa svako stradanje muslimana.

Gotovo svi najvažniji službenici ambasade Palestine u Beogradu prisustvovali su skupu podrške u Novom Pazaru.

Skup podrške u Novom Pazaru ogranizovalo je Udruženje Turaka u Srbiji. Želeli su, kažu, da se solidarišu sa Palestinom baš kao što je nedavno uradila i Turska.

„Narodu Palestine je potrebna solidarnost i bratstvo. Al Aksa je  zenica oka svakog muslimana i ne možemo ostati bez reakcije kad se gaze naše svetinje i moramo biti jedni uz druge“, rekla je Melisa Šahović ispred organizatora.

Zaključak svih okupljenih je da se mora zaustaviti razaranje te zemlje i dijalogom reši problem.

Z. M.

Podeli