Društvo

Nova školska godina u boljim uslovima

Za rekonstrukciju novopazarske OŠ ”Stefan Nemanja” izdvojeno je preko pola miliona evra. Da radovi teku planiranom dinamikom i da će škola spremno dočekati đake u predstojećoj školskoj godini uverio se danas i prvi čovek Novog Pazara, Nihat Biševac, koji je, zajedno sa saradnicima iz Uprave grada obišao radove. Biševac je istako da je budžet za školstvo ove godine uvećan za preko 40 miliona dinara i najavio da će Grad Novi Pazar nastaviti sa ulaganjima u tu oblast.

Radovi na rekonstrukciji novopazarske OŠ Stefan Nemanja teku planiranom dinamikom i, kako kažu nadležni, sve će biti spremno za početak nove školske godine, kada sve učenike ove škole očekuje prijatno iznenađenje. Potpuno renovirana školska zgrada – od krova, preko unutarneg uređenja, zamene stolarije, uređenja mokrih čvorova kao i rekonstrukcije grejnog sistema.

”Ovde je uloženo prkeo pola miliona evra – istakao je gradonačelnik Biševac prilikom obilaska radova. On je zahvalio Kraljevini Noveške koja je obezbedila 360 hiljada evra i vladinoj Kancelariji za javna ulaganja, koja je uložila oko 70 hiljada evra.

Direktor Edin Dugopoljac ističe da će realizacijom ovih projekata škola dostići evropske standarde i rešiti infrastrukturne probleme za narednih nekoliko decenija. On je naglasio da će sve biti spremno za predstojeću školsku godinu; da su stvoreni višestruko bolji uslovi za izvođenje nastave, te da će sve to doprineti još boljim rezultatima škole.

Realizaciju ovih značajnih projekata finansijski su omogućili: Kraljevina Norveške, Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije i Grad Novi Pazar. A zbog predstojećeg Bajrama, nova školska godina u Novom Pazaru, umesto 1.počeće u ponedeljak 4.septembra.

Biševac: Nastavljamo ulaganja u školstvo

Prilikom obilaska radova gradonačelnik Biševac je najavio da će Grad nastaviti sa ulaganjima u oblasti školstva. On je izrazio zadovoljstvo što je osim uvećanja budžeta za tu oblast, Grad uspeo da isplati i sve zaostale jubilarne nagrade prosvetnim radnicima, te da je sledeći prioritet deblokada računa školama.

S.Lj.

Podeli