Društvo

Uništene sprave i nove klupe na rekreativnom centru

Sportsko- rekreativni centar je mesto koje najviše posećuju građani Novog Pazara svih uzrasta. Međutim, ovo omiljeno mesto svih Novopazaraca pre nekoliko dana narušile su nepoznate osobe. Oštećene je nekoliko sprava za igru i rekreaciju, a i klupe u obnovljenom “Parku demokratije”, koji je donacija Turke razvojne agencije TIKA.

Ovde svake večeri u velikom broju borave deca, mladi, stariji, ali i sportisti, koji kažu da je sportko rekreativni centar dvorište svih nas i da treba da ga čuvamo. Omiljeno je mesto za druženje, odmor i rekreaciju Novopazaraca. Mališani dodaju da na igralištima na otvorenom provode i po nekoliko sati dnevno.

Roditelji kažu da na sportsko rekreativni centar često dovode svoju decu, te osuđuju one koji narušavaju sprave i igrališta.

Radnici zaduženi za održavanje sportskih sprava, terena i igrališta na sportsko -rekreatrivnom centru osuđuju ponašanje jednog broj sugrađana, koji ne vode računa  o javnoj svojini.

Od pre 15 dana o sportsko – rekreativnom centrom brine Sportsko sajamska ustanova Pendik i prvi čovek te organizacije uspeo je u najkraćem roku da ukloni korov i sredi zelene površine. Uništene sprave su odmah obnovljene, ali dok su se popravljale dve treća je uništena. Direktor ovog preduzeća Enes Pljakić kaže da moramo da vodimo računa kako se ponašamo, jer sve što je postavljeno u ovom delu grada pripada građanima.

 

“Mi smo odmah reagovali i popravili sprave, koje su uništene. Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da ulažemo da građanima stvorimo što bolje uslove za boravak ovde, ali oni to moraju da čuvaju. Stalno menjamo česme, jer ih neko lomi, uništene su klupe na novom igralištu”, kaže Pljakić.

Moderno igralište sa spravama za decu obnovljeno je prošlog meseca, a već su uništene klupe. Pljakić dodaje da će se ulagati i raditi na boljem izgledu ovog dela grada, ali da treba i građani da pomognu tako što će sve to samo čuvati.

Podeli