Društvo

Emilija treća u svijetu

Učenica novopazarske Gimnazije Emilija Đokanović osvojila je treće mjesto na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi  koja je organizovana u Beogradu. Ovo nije jedina nagrada koju Emilija ima, ali je kao kaže zasigurno jedna od najdražih. Nosilac  je “Vukove diplome”, te brucoš Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Iako ova mlada i  talentovana novopazarska gimnazijalka odavno postiže zapažene rezultate i to ne samo iz oblasti geografije, jer je tokom dosadašnjeg školovanja osvojila preko 30 nagrada na takmičenjima iz matematike, srpskog jezika, književnosti, fizike, istorije i biologije i dalje je skromna, pa ističe da je takmičenje bilo izuzetno teško.

Emilija ističe da joj je i na ovom, kao i na prethodnim takmičenjima bilo izuzetno zanimljivo, te da se ovog puta upoznala sa takmičarima iz čak četrdeset jedne  zemlje svijeta.

Emilija Đokanović je prošle godine predstavljala Srbiju na Svjetskoj geografskoj olimpijadi koja  se  održavala u prestonici Kine, Pekingu, gdje je takađe ostvarila zapažene rezultate.

 

Irma Hodžić

Podeli