Kultura

Završena manifestacija “Dani dijaspore”

Nastupom Nede Ukraden, sinoć je zatvorena manifestacija “Dani dijaspore”. Pjevajući svoje stare i nove hitove jedan za drugim, publiku je digla na noge već od prve numere. Atmosfera je dostigla usijanje kada je iz sveg srca zapjevala neke od poznatih sevdalinki.

Pet decenija duga karijera, nevjerovatna enegija koju ova pjevačica ima, povratna reakcija i energija ljudi koji je decenijama slušaju i prate njen rad, ambijent novopazarski koji po mnogome podsjeća na sarajevski samo su neki od činilaca koji su uticali da Neda Ukraden i ovoga puta oduševi publiku.

Kako kaže, u Novi Pazar rado dolazi, mjesto koje rado posjećuje zbog publike, pred kojom je kako kaže istinsko zadovoljstvo zapjevati.

Iako već pet punih decenija traje na estradi, nesebično se daje na svakom koncertu, ne štedeći ni glas, a sudeći po riječima onih koji su sinoć pratili ovaj koncert, ni energiju,  koju izvoiđenjem svake svoje numere nesebično šalje. Publika je horski pjevala u Nedine stare i nove hitove, a čini se da je atmosfera dostigla usijanje , kada je iz sveg srca sa horom Isa beg zapjevala neke od poznatih sevdalinki.

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ se održavala  od 28.jula do 7.avgusta u Novom Pazaru. Tokom deset festivalskih dana, na ljetnjoj sceni Kulturnog centra, predstavila  su se  brojna kulturno umjetnička društva iz Novog Pazara ali i okoline i mnogobrojni  vokalni solisti, dok je ovu manifestaciju koja se po drugi put organizuje, zatvorila Neda Ukraden zajedno sa horom Isa beg. Organizatori ove manifestacije su bili Kancelarija za dijasporu Sandžaka i Grad Novi Pazar.

 

Irma Hodžić

Podeli