Društvo

Venčanje kao iz bajke

 Jedno nesvakidašnje venčanje u našem gradu desilo se u Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović”. Naime, Nurudin i Harisa odlučili su se, da se baš ovde venčaju, jer ono što ih je spojilo bila je knjiga.

Ljubav prema knjizi i obrazovanju spojila je Nurudina i Harisu, koji su se odlučili da građansko venčanje obave baš na mestu gde je knjiga glavni deo obrazovanja, u Narodonoj biblioteci “Dositej Obradović”.  Kako kažu, za ovakvo venčanje odlučili su se zato što ih vežu najlepše uspomene, baš iz ove biblioteke.

“Za građansko venčanje ispred biblioteke odlučila sam se, zato što sam veći deo svog života provela u ovoj biblioteci. Obrazovanje mi predstavlja prvo mesto u životu i smatram da je ono osnovni deo uspona čoveka i čovečansta. Smatram da je ovo mesto idealno, mesto koje pruža znanje. Mesto gde knjiga caruje. Zbog toga sam volela da moje venčanje bude neuobičajeno”, istakla je Harisa Ferizović.

Ljubav koja se rodila u čitaonici nije im smetala pa su oboje uspešni akademski građani. Nurudin, rođeni Pribojac, završio je engleski jezik, dok je Harisa master biolog, a trenutno završava doktorske studije.

Alma A.

Podeli