Društvo

Ulepšavanje Novog Pazara i na tropskim vrućinama

 

U okviru redovnih aktivnosti, bez obzira na visoke temperature, radnici radne jedinice „Zelenilo“, kao i ostale ekipe JKP „Čistoća“ su na terenu. Prema rečima šefa jedinice „Zelenilo“ Jasmina Ahmetovića, cilj je da se grad održi čistim i lepim kao što je i do sada bio.

Tropski talas, koji traje već  izvesno vreme, veoma loše utiče na zelene površine i cveće.  Međutim, radnici RJ „Zelenilo“ neumorno rade, kako bi grad ostao lep i čist kao i do sada, istakao je šef „Zelenila“ Jasmin Ahmetović. On je, takođe, rekao da su se organizovali i donosili radnicima vodi i sokove kako bi se rashladili i izdržali ove temperature.

„Zbog visokih temperatura, ukoliko se na vreme ne bi odnosilo smeće, vrlo brzo bi se raširile razne epidemije.  Međutim, radnici JKP „Čistoća“ svoj posao rade odgovorno i prema svom rasporedU, iako su uslovi za rad veoma teški. Kao i oni i radnici RJ „Zelenilo“ rade punom parom, kako bi grad ostao ćist“, istakao je Ahmetović.

On je, takođe, pohvalio i one  Novopazarce koji su donosili vodu i sokove i na taj način pomogli radnicima da završe svoj posao. Apelovao je i na ostale građane, da koliko  god mogu pomognu, jer su temperature visoke i teško je stići zaliti svaku biljku.

„Građani koji gravitiraju uz rečna korita Raške i Jošanice, mogli bi da pomognu na taj način što će jednom kofom vode iz reke zaliti sadnice ispred svojih domova. Njima je to mali napor a nama velika pomoć“, dodao je Ahmetović.

Ahmetović je naglasio i da je angažovana još jedna ekipa u trećoj smeni koja od 20 časova radi na zalivanju cveća i zelenih površina u gradu, kao i da se stavlja veća koncentracija prehrane kako bi to ceće i zelene površine ostale ovakve kakve jesu, kazao je on.

A Ademović

 

 

Podeli