Društvo

Očnu bolnicu u Skoplju posećuje sve više stranih pacijenata

Evropska očna bolnica jedna je od najuglednijih zdravstvenih ustanova u regionu kada je u pitanju dijagnostika I lečenje očnih bolesti. U njoj se primenjuju evropski standardi u dijagnostici I lečenju svih oftalmoloških problema. Ova specijalizovana institucija uvela je evropsku proceduru u oblasti dijagnostike i operacija sa vrhunskim tehnologijama.

Godinama unazad očna klinika u Skoplju beleži zapažene rezultate jer se u njoj obavljaju jedinstveni zahvati na oku. Tokom letnjeg perioda sve je više onih koji po stručnu pomoć u ovu bolnicu dolaze iz zemalja zapadne Evrope.
’’Evropska očna bolnica nastavila je sa svojim radom i aktivnostima i tokom ovog letnjeg perioda . Tokom letnjih meseci veliki je broj pacijenata koji iz zemalja zapadne Evrope dolaze u našu kliniku. Reč je o ljudima koji su iz ovih krajeva, odnosno sa Balkana a žive i rade u inostranstvu. Dakle ovakvih pacijenata je tokom leta puno. Mi inače kao i do sada radimo sve vrste operacija, posebno u oblasti refraktivne hirurgije. Podsetiću da obavljamo zahvate kakvi su uklanjanje dioptrije, katarakte, strabizma i drugih, a sve uz primenu standardnih metoda i savremene tehnologije. Takođe smo veoma zadovoljni što nas u velikom broju posećuju pacijenti iz Novog Pazara i drago nam je da su svi zadovljni’’ kaže jedan od vlasnika klinike doktor Salih Bozkurt.
U Evropskoj očnoj boilnici ističu das u zadovoljni radom i rezultatima u predstavništvu bolnice u Novom Pazaru koje je sve vreme most koji spaja pacijente sa tom renomiranom zdravstvenom ustanovom u Skoplju, i lekarima koji su stekli još veći ugled među pacijentima koji im dolaze iz cele Evrope.

Senada Kalić

Podeli