Kultura

Noć sevdaha

U okviru kulturne manifestacije „Dani dijaspore“ koja se održava u Novom Pazaru, sinoć je održan koncert virtuoza sandžačkog sevdaha Rustema Muratovića Ljuce i Rečka Međedovića.  

Uz taktove nekih od najslušanijih i najljepših sandžačkih i sevdalinki o Novom Pazaru poput :“ Kad ja primih prvu platu”, “ Po potoku sitna riba” , “ Karanfile cvijeće moje” i druge , publika je uživala u predstavljanju dva novopazarska sevdah virtuoza Rustema Muratovića Ljuce i Rečka Međedovića, poznata svim Novopazarcima ma gdje god se oni nalazili. Toplo vrijeme i taktovi sevdaha koji su sinoć odjekivali centrom Novog Pazara , su uljepšali još jednu ljetnu festivalsku noć.  

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ je počela 28.jula i trajaće do 7.avgusta u Novom Pazaru. Tokom deset festivalskih dana, na ljetnjoj sceni Kulturnog centra, na šetalištu predstaviće se brojna kulturno umjetnička društva iz Novog Pazara ali i okoline, vokalni solisti, a ovu manifestaciju koja se po drugi put organizuje zatvoriće Neda Ukraden zajedno sa horom Isa beg. Organizatori manifestacije su Kancelarija za dijasporu Sandžaka i Grad Novi Pazar.

 

Podeli