DruštvoKultura

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” obogatila knjižni fond za 2018 novih naslova

Narodna biblioteka „Dositej Obradović“, krajem juna, obogatila je svoj knjižni fond za 2018 novih naslova. Knjige su obezbeđene putem redovnog otkupa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Kako ističu iz biblioteke, za nove naslove izdvojeno je 950 hiljada dinara.

Sezona je letnjih odmora i raspusta, pa je čitanje knjiga jedan od načina kako da kvalitetno provedete svoje vreme. Ukoliko ste član Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ i ljubitelj čitanja knjiga, obradovaće vas vest da je biblioteka obogatila svoj fond sa više od 2000 novih naslova.

„Knjige su obrađene u rekordnom roku. Nalaze se na policama na odeljenjima, a od kolega ćete čuti šta je to najaktuelnije i najprivlačnije za čitaoce“, istakla je diplomirani bibliotekar Binela Fetahović.

Pored stručne literature iz oblasti filozofije, prava, religije i istorije na odeljenju za odrasle našla su se i brojna dela iz oblasti beletristike. Ukupno je 950 novih naslova, od kojih bibliotekari preporučuju sledeće.

„Tu je Orhan Pamuk i njegova nova knjiga „Žena crvene kose“, japanski autor Haruki Murakami „Muškarci bez žena“, Muharem Bazdulj „Lutka od marcipana“, Sesilija Ahern i knjiga „Godina kada sam te upoznala“ i ljubiteljima fantastike „Hronike Ambera“ od Rodžera Zelaznija“, istakla je diplomirani bibliotekar Mersiha Kardović sa Odraslog odeljenja.

Dečije odeljenje je ovim otkupom obezbedilo 451-u novu knjigu.

“Među tim naslovima izdvojila bih, Holi Smeil „Štreberka“, Oliver Ušman „Neko te posmatra“, Blajton „Zamak avantura“. Tu je i Valijams“, istakla je bibliotekar Ilda Kurbašević sa Dečijeg odeljenja.

Iz Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ najavljuju da će, krajem oktobra, posetiti Sajam knjiga u Beogradu, gde će dodatno dopuniti svoj fond knjiga sa najaktuelnijim naslovima.

Alma A.

 

Podeli