Categories: Društvo

Hasanović za Sandžak Danas: Intenzivna izgradnja do kraja godine

Pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, Nihad Hasanović rekao je za nedeljnik Sandžak Danas da će do kraja godine Novi Pazar dobiti dvadesetak rehabilitovanih ulica, ukorićene reke, izgrađena šetališta, rekonstruisan most, spojene saobraćajnice, novi kružni tok. Najavljujući intenzivnu izgradnju infrastrukture Hasanović je naveo i da su za te namene sredstva obezbeđena od Svetske i Evropske investicione banke i iz gradskog budžeta.

U izjavi za Sandžak Danas pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu Nihad Hasanović u prvi plan stavlja radove na korićenju reka Raške, Deževske i Banjske, gde se radovi izvode na sva tri rečna korita uporedo. Reka Raška dobiće ukorićeno kameno korito u dužini od 1,8 km, Deževska 600 metara i 300 metara korita Banjske reke.

”Ovo je izuzetno važan projekat za ceo grad, jer ćemo kompletnim sređivanjem ova tri rečna toka zaštiti industrijsku zonu i okolna naselja od poplava. Sredstva za ove poslove, 2 i po miliona evra, dobili smo od Svetske investicione banke, a lokalna samouprava u projektu učestvuje sa 40 miliona dinara. Toliko nas je koštalo produženje fekalnog kolektora koji prolazi kroz industrijsku zonu – objašnjava Hasanović za Sandžak Danas. Predstoji, kaže, početak radova na dvadesetak ulica i izgradnji i rekonstrukciji drugih infrastrukturnih objekata.

Hasanović je rekao da će se u saradnji sa Ministarstvom privrede finansirati rehabilitacija i investiciono održavanje 11 gradskih ulica. Posao je vredan 56 miliona dinara. Pola novca obezbeđuju Ministarstvo privrede iz sredstava dobijenih od Evropske investicione banke, i lokalna samouprava iz svog budžeta. Očekuje se da Ministarstvo raspiše javnu nabavku.

”Osim ovoga, Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za uređenje još 8 ulica. Za te radove i još nekoliko projekata uložićemo 66 miliona naših sredstava – naglašava Hasanović. Kraj godine je krajnji rok da se izgradi kružni tok kod novopazarske Bolnice, uradi potporni zid zbog kojeg je prekinuta saobraćajnica od Hercegovačke ulice do naselja Varevo. Instit za puteve uradio je projekat za izgradnju potpornog zida. Biće preuređeno i asfaltirano kompletno šetalište pored Raške od hotela ”Vrbak” do mosta kod stare fabrike industrije građevinskog materijala ”Sloga” – rekao je Sadžaku Danas pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

20 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago