Društvo

Saobraćajne gužve u Novom Pazaru naročito tokom leta

Za Novi Pazar inače karakteristična saobraćajna gužva dodatno je izražena tokom letnjih meseci. Pored većeg priliva vozila iz inostranstva i onih koji prolaze kroz grad dodatni problem predstavljaju i nepropisno parkirana vozila.

Taksisti, koji su i po 12 sati dnevno na ulicama Novog Pazara poslednjih dana teško dolaze do stranke. Saobraćajna gužva tokom celog dana na ulicama usporava kretanje vozila, a u grad su došli i oni koji žive i rade u inostarstvu, što je dodatno napravilo problem vozačima.  S obzirom da je turistička sezona u punom jeku, povećan  je tranzitni saobraćaj kroz Novi Pazar prema Jadranskom primorju.

Radnik MAXI TAXI AKICA kaže da Novopazarcima nedostaje i saobraćajne kulture.

Saobraćajne policije nema dovoljno na ulicama ,najčešće je primedba  građana.

U saobraćajnoj policiji kažu da to nije istina, te da su   saobraćajaci na ulicama, a to kako kažu dokazuje  smanjen broj saobraćajnih nezgoda, a u prvoj polovini godine Novi Pazar je jedini grad bez poginulih u saobraćaju.

Jedan od problema u saobraćaju je kako kažu vozači i bahato parkiranje vozila na trotoarima.

Kako smo ranije izveštavali  iz JP “Parking servis” kod Sportsko sajamske ustanove “Pendik” otvoren novi parking prostor kapaciteta 80 mesta. Gotovo svakog dana taj parking je prazan, a trotoari u toj ulici puni su parkiranih vozila. Iz tog preduzeća apeluju na sve vozače da oslobode trotoare kako bi se pešaci slobodno kretali, te da koriste slobodna parking mesta u širem centru grada.

 

 

 

Podeli