U petak počinju “Dani dijaspore” u Novom Pazaru

Kulturna manifestacija „Dani dijaspore“ biće održana od 28.jula do 7.avgusta u Novom Pazaru. Tokom deset festivalskih dana, na letnjoj sceni Kulturnog centra, na šetalištu predstaviće se brojna kulturno umetnička društva iz Novog Pazara ali i okoline, vokalni solisti, a ovu manifestaciju koja se po drugi put organizuje zatvoriće Neda Ukraden zajedno sa horom Isa beg. Organizatori manifestacije su Kancelarija za dijasporu Sandžaka i Grad Novi Pazar.

Prema rečima direktora Kancelarije za dijasporu Sandžaka Fehima Karišika cilj manifestacije je da se privuče što više naših ljudi koji žive i rade u dijaspori, a pre svega da se zainteresuju njihova deca za ono što se dešava u Novom Pazaru.

“Kada se deci svidi ono što ovde budu videli tokom raspusta, onda će oni tražiti da dodju i sledeće godine. I to nam je cilj” – rekao je Karišik.

Tokom deset dana trajanja “Dana dijaspore” publici će se predstaviti hor “Isa beg”, crnogorski pevač Rajo Simonović, domaći pevači, folklorni ansambli iz Novog Pazara i Rožaja, pevačica Saška Janković i bend Profesori, a za kraj je predviđen nastup Nede Ukraden sa horom “Isa-beg”.

Prošlogodišnje Dane dijaspore posetilo je više od 40.000 ljudi, a prema procenama organizatora ove godine se očekuje mnogo veći broj posetilaca.

K.R.

Podeli