Politika

Gačević nije ispunio obećanje sirotanima sa Jabuke

Član Opštinskog veća Prijepolja, Milan Gačević još u decembru prošle godine obećao je u ime lokalne vlasti da će opština pomoći zbrinjavanje sirotana koji u trošnoj kući žive sa majkom na Jabuci, objavila je stranica Glas zapadne Srbije. Kako se navodi na tom sajtu, Gačević još uvek ovo obećanje nije ispunio.

Na stranici glas zapadne Srbije navodi se da majka Majka mališana Vladimirka Petrić kaže da je pomoć pristigla od lokalnih privrednika i donatora sa strane pa je unutrašnjost kuće već sređena dok se iz opštine niko nikada nije javljao. A ostao je samo onaj deo koji su prestavnici opštine obećali da završe.To je spoljna izolacija kako bi se kuća utoplila a deca zaštitila od studeni i vetrova koji su nemilosrdni na ovim visovima. ,,Hvala svima. Ja i moj pokojni muž sanjali smo da nam deca imaju krov, da spavaju u toplom domu. Sve je skoro gotovo untra, kupatilo sanitarija, prozori,vrata. Zvali su nas sa svih strana da pomognu, jedino se niko iz opštine nikada nije javio. Čula sam na televiziji da su obećali stiropor još samo to je ostalo pa se nadam da će možda i to stići“ kaže Vladimirka Petrić, majka mališana.
Vladimirka Petrić u kući na Jabuci ostala je da živi sa mališanima nakon smrti svog muža. Suprug joj je prminuo od teške bolesti pre nekoliko godina.

,,Gradili smo kuću iz temelja malu i skromnu sa dve sobice i kupatilom. Ali smrt ga preteče,umro je samo što smo stavili krov. Ja sama nisam mogla dalje, zatvarali smo prozore daskama, snalazili se kako umemo“ kaže Vladimirka koja svaki put pomene one koji su joj pomogli da srede unutrašnjost skromnog doma.

Inače član Opštinskog veća Prijepolja Milan Gačević u ime lokalne vlasti gostujući u Dnevniku zapadne Srbije obećao je još u decembru da će pomoć stići Petrićima čim spadne sneg i vreme dozvoli građevinske radove i kasnije sam predložio da se uradi izolacija na kući

 

https://www.youtube.com/watch?v=afItThlfTrA

 

https://www.youtube.com/watch?v=Uhhj7CxEwK4

Podeli