Društvo

“Kap mora ljubavi” u Dugi

Na književnoj večeri “Kap mora ljubavi” mladi pisci, studenti filolozi su svojim načinom kazivanja predstavili misli i stihove Hasana el Basrija, Rabije Adevije i Junusa Emrea. Ova manifestacija okupila je veliki broj mladih.

U okviru književnog programa, Centar za decu i mlade “Duga” organizovao je književno veče “Kap mora ljubavi” sa tematikom iz spisa starih istočnjačkih pisaca. Cilj je da se podseti i usvoje vrednosti o životu i svrsi čovekovog postojanja kako bi se širio mir i ninila dobročinstva.

„ Ovo je jedna nepresušna tema o ljubavi. Povod našeg druženja je pokušaj da obojimo još jedan dan naših života plemenitim bojama i podstaknemo sve nas na razmišljanje i kvalitetne promene. Uz duboke misli , stihove i razmišljanja Hasana el Basrija, Rabije Adevije i Junusa Emrea, pokušaćemo da predstavimo njihov stepen ljubavi prema Stvoritelju, prema čoveku i svemu živom.

Veče su svojim načinom kazivanja upotpunili već istaknuti ljubitelji poezije Almasa Ejubi, Amina Suljović, Rijalda Hallilović i Aiša Halilović. Melodičnim orijentalnim akordima veče su dočarali Ilma Plojović, Edib Mušović, Nermin Huseinović i Zehra Mušović.

Podeli