Kultura

“Solidarnost u vremenu krize”

Fondacija “Ana i Vlade Divac” i novopazarski Kulturni centar organizuju izložbu dokumentarnih fotografija novinske agencije Tanjug, a koje prikazuju različite žitvotne situacije u kojima su se našli migranti tokom 2015. godine kao i strahote koje su izazvale poplave u Srbiji tokom 2014. godine.

Ljubitelji dobre dokumentarne fotografije biće u prilici da pogledaju dvadeset i pet odabranih foto-radova koje su načinili fotoreporteri prestižne novinske agencije, kakva je Tanjug. Fotografije su svojevrsno svjedočanstvo na burne događaje iz bliske prošlosti zemlje.

„ One su nastale u periodu migrantske krize tokom 2015. i prirodnih katastrofa u maju 2014. Na njima se vidi solidarnost na djelu, odnosno solidarnost ljudi koji su se našli u teškim životnim prilikama, zbog čega i izložba nosi naziv Solidanost u vremenu krize“, rekla je urednica programa galerije Multimedijalnog centra, Amra Hodžić Jejna.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 24. jula, na Trgu Isa-bega Ishakovića, sa početkom u 19:30h.  Izložba obilazi brojne gradove u zemlji, a ideja fondacije „Ana i Vlade Divac“ jeste da njom motiviše građane Srbije da mijenjaju svijet oko sebe i da pomažu drugima, pogotovo u nevoljama. Nakon otvaranja, na trgu Isa-bega Ishakovića, posjetioci će moći da izložene radove u narednih petnaest dana.

Podeli