Categories: Kultura

“Salsa”, “Kerber” i Bebek na festivalu “Stari Grad”

Kubanski bend „ Salsa Y punto“, grupa „Kerber“ i rok legenda Željko Bebek nastupaju na ovogodišnjem festivalu “Stari grad”. Publika će uživati  u njihovoj muzici tokom dvije večeri ovog festivala, 30. i 31. jula, a koji se održava na gradskom šetalištu.

Prestižni muzički festival  “Stari grad” održava se 13. put, a njegov direktor , Aladin Imamović,  kaže da koncerti osim svoje muzičke vrijednosti imaju ulogu i da afirmišu sam turizam u gradu. Ove godine festival nema takmičarski karakter, ali će sigurno zanimljivi i atraktivni izvođači, kao i nastup poznatih imena, privući brojnu publiku iz Novog Pazara i ostalih gradova. Na stjedžu u pješačkoj zoni prvi će nastupiti članovi kubanskog benda “Salsa Y punto”, koji će 30. jula od 20 časova, prenijeti duh Kube ali i izvesti hitove iz perioda bivše Jugoslavije u kubanskom aranžmanu.

“Uživaćemo i u svojevrsnom folkloru koji donose izvođači ovog zanimljivog benda, tako da će biti jako zanimljivo slušati i gledati ovaj internacionalni bend. Već od 21:30 pratićemo nastup rock velikana kakvi su članovi grupe “Kerber”. Mi smo već 2007. imali priliku da slušamo pojedine članove ovog poznatog sastava,  a sada prvi put posle mnogo godina, nastu grupa “Kerber” u kompletnom aranžmanu. Siguran sam da ćemo svi uživati u njihovim najvećim hitovima”, kaže Imamović.

U ponedjeljak, 31. jula, nastupiće legendarni , Željko Bebek, koji će predstaviti kako vlastiti autorski opus tako i čuvene hitove  Bijelog dugmenta.

Imamović ističe da i ovogodišnji “Stari grad” nastavlja tradiciju kvalitetnog muzičkog programa, nastupa velikih muzičkih imena i odabraniha autora, kojima ovaj festival, ali i njegovi organizatori “Mass enteretainment group” I Kulturni centar Novi Pazar,  afirmišu dobar muzički ukus.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Budi kolumnista/bloger RTV Novog Pazara!

RTV Novi Pazar je kreirao jedinstveno softversko rješenje koje vam omogućuje da na našem web…

34 mins ago

Redžematović (SDP): Asfaltiranje putnih pravaca na Pešteri počinje u petak

Asfaltiranje putnih pravaca u tutinskom delu Pešteri koje je sa vrhom države dogovorio lider SDPS-a…

16 hours ago

Dani školskog sporta u Novom Pazaru

Školski sport u punom jeku.

17 hours ago

Proleće u znaku Kervera

Novopazarski Kerver, u okviru kojeg je kasnije formirana Akademija fudbala Al Ahli, prisutan je u…

17 hours ago

Počela rekonstrukcija južnog bastiona novopazarske tvrđave

Počeli su radovi na rekonstrukciji južnog bastiona novopazarske tvrđave. Vrednost radova je 18 miliona dinara,…

19 hours ago

Dodeljeni ugovori u okviru projekta energetske sanacije

Građanima i privrednim subjektima koji su aplicirali i ispunili uslove konkursa u okviru projekta sufinasiranja…

20 hours ago