Sport

Amela zlatna i na 1.500, Teodori bronza na 5.000 metara

Atletičarka Novog Pazara i reprezentativka Srbije Amela Terzić osvojila je danas u tom gradu svoju drugu zlatnu medalju na 76. Prvenstvu Balkana pobedivši u trci na 1.500 metara, dok je Teodora Simović bila treća na deonici od 5.000 metara.

Selekcija Srbije je drugog dana osvojila četiri zlatne, srebrnu i dve bronzane medalje, pa ima ukupno 20 odličja, tri manje od Rumunije i jedno više od selekcije Grčke.

Nošena sjajnom podrškom sa punih tribina, Terzić je slavila na 1.500 metara vremenom od četiri minuta i 19 sekundi, ispred Grkinje Adi Kirjakopulu sa 4:22,01 i trećeplasirane Lenuce Simiuk iz Rumunije, koja je ostvarila rezultat od 4:23,09 minuta.

“Drago mi je da sam ponovo bila najbolja, danas je bilo lepše vreme i imala sam još jaču podršku. Pobede mi daju samopouzdanje uoči nastupa na Svetskom prvenstvu u Londonu, gde me čeka mnogo jača konkurencija. Verujem da ću biti spremna za to takmičenje i da ću proći kvalifikacije”, rekla je Terzić.

Simović je zauzela treću poziciju na 5.000 metara sa 17:46,92 minuta, a bolje od učenice Rifata Zilkića bile su šampionka Kristina Negru iz Rumunije sa 16:36,98 i Turkinja Sejma Jildiz, koja je bila druga vremenom od 16:40,88 minuta.

“Drago mi je zbog medalje, iako nisam uspela da odbranim prošlogodišnje zlato iz Piteštija. Sada sam vise okrenuta dužim deonicama, polumaratonu i maratonu, a osim toga imala sam i zdravstvenih problema”, navela je Simović.

Zlatnu medalju Srbiji danas je doneo i Branko Pauković, koji je trijumfovao u bacanju koplja daljinom od 75 metara i 82 centimetara.

Aleksandar Grnović bio je bez premca u desetoboju sa 7.225 bodova, oborivši nekoliko ličnih rekorda.

Do najvišeg mesta na pobedničkom postolju stigla je i muška štafeta Srbije četiri puta 400 metara u sastavu Stjepan Bojanić, Igor Garaj, Ivan Marković i Stefan Vukadinović vremenom od 3:15,92 minuta.

Srebrnu medalju Srbiji donela je Milica Gardašević u skoku u dalj sa šest metara i 38 centimetara, dok je Sanja Ristović u sedmoboju osvojila bronzu sa 4.518 bodova.

M. Minić

Podeli