Društvo

Sertifikati za radnike obezbeđenja

 

U skladu sa odredbama novog Zakona o privatnom obezbeđenju Republike Srbije, koji se primenjuje od 1.januara ove godine, javila se potreba i za programima stručne obuke, koji su vezani za poslove fizičkog i tehničkog obezbeđenja. Danas je sertifikate za obavljanje ovog posla dobilo 17 polaznika obuke iz Novog Pazarg,Tutina i Kraljeva.

Centar za obuku „Tigar-intergard“ u Novom Pazaru ovlašćen je za obavljanje programa stručne obuke za vršenje fizičko-tehničke zaštite lica i imovine i održavanja reda na sportskim priredbama, javnim skupovima i drugim mestima okupljanja građana, a spovodi je u saradnji sa Kriminološkom akademijom iz Beograda. Grupa od 17 polaznika danas je dobila sertifikate.

Interesovanje je veliko. Prema podacima Privredne komore Srbije prošle godine je izdato 7360 licenci, dok je 15.230 kandidata položilo stručni ispit. Procenjuje se da u sektoru privatnog obezbeđenja radi između 25.000 i 30.000 ljudi. To znači da još oko 22.640 radnika privatnog obezbeđenja mora da prođe ovu obuku i stekne odgovarajuću licencu.

Podeli