Saobraćaj u vreme Balkanskog prvenstva

 

U subotu i nedelju, u vreme održavanja Balkanskog prvenstva u atletici, veoma je važno da ne dođe do zagušenja saobraćaja ulicama koje vode prema Atletskom stadionu. Autobusi sa takmičarima iz hotela u gradu i sa Kopaonika treba da stignu na vreme i bez nepotrebnog zadržavanja. O tome će brinuti Saobraćajna policija, ali mogu da pomognu i građani.

I danas je ovim uličicama bilo veoma teško da se prođe. Parkirana vozila, mašine i kamioni sa stadiona, koji je još uvek veliko gradilište. Organizatori pomalo strepe kako će biti u subotu i nedelju. Nadaju se da meštani neće ostavljati parkirana vozila na ulici i da gledaoci neće krenuti prema stadionu svojim automobilima. Zašto je ovo važno? Svi takmičari, njih oko 650, sa kompletnim ekipama smešteni su u hotelima u gradu i na Kopaoniku pa će autobusima biti prebačeni na stadion. Ako želimo da pošaljemo lepu sliku o našem gradu i pokažemo se kao dobri domaćini, omogućićemo prolaz ovim sportistima do njihovih borilišta. Naravno, o tome će brinuti i Saobraćajna policija, ali treba pomoći i njima.

Zato organizatori ovog atletskog bakanskog spektakla u NovomPazaru pozivaju sve ljubitelje sporta da u subotu i nedelju ostave automobile i prošetaju do atletskog stadiona. Stanovnici ulica od raskrsnice kod Medicinskog centra do stadiona ne bi trebali tih dana da parkiraju automobile na trotoarima.

Podeli