DruštvoKultura

Promocija monografije „Hasan Hanić Život i delo“

Promocija monografije „Hasan Hanić Život i delo“  biće održana u petak 14. jula na platou ispred biblioteke „Dositej Obradović“ sa početkom od 19 časova. Promociji će prisustvovati potpredsednik u Vladi i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljaić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i brojni kritičari.

Na promoci monografije „Hasan Hanić Život i delo“ će pored autora govoriti i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, profesor Čedomir Čupić, dr Meho Mahmutović, prof. Maruf Fetahović, a putem video snimka prisutnima će se obratiti i dr Jovan Zubović i dr Milan Eremić.

„Hasan Hanić je rođeni Brodarevac, ali je u stvari naš Novopazarac. Ceo svoj životni vek je proveo radeći u Beogradu i promovišući ono što je nauka i kultura ovog kraja. Bio je pravi predstavnik svih ovih godina kako Novog Pazara tako i svega onoga što treba da odlikuje ovaj kraj. Mi na ovaj način želimo malo da mu se odužimo za sve ono što je on učinio za naš grad“, istako je direktor biblioteke „Dositej Obradović“ Elijas Rebronja.

Monografija „Hasan Hanić Život i delo“ prvo je promovisana u Beogradu a odmah nakon glavnog grada biće promovisana i u Novom Pazaru. Rebronja ističe, da je monografija posvećena životu i radu gospodina Hanića, ali da je ona zapravo svedočanstvo obrazovanja, kulture, nauke i svega onoga što se dešavalo u proteklih 40 godina na ovim prostorima, istako je Rebronja. Nakon promocije biće upriličen i koktel za sve prisutne.

Alma A.

Podeli