Sport

Alen Tahirović na Svetskom prvenstvu u Austriji

Član Kajakaškog kluba Stari grad iz Novog Pazara Alen Tahirović nastupiće u juniorskoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama za juniore i mlađe seniore, čiji će domaćin od 25. do 29. jula biti austrijski Murau.

Trener tog kluba Haris Harčinović rekao je da je mladi sportski kolektiv za kratko vreme dobio člana nacionalne selekcije, ali da je to posledica ekstremnih napora svih pojedinaca.

“Mislim da je ključni faktor činjenica da u centru grada imamo reku, koja omogućava da se brzo napreduje. Osim toga, Tahirović poseduje veliki potencijal, što je potvrdio i na izbornom takmičenju. Mnogo je napredovao u poslednjih mesec dana, imali smo i 10 dana priprema na jezeru i na Ibru”, rekao je Harčinović.

On je rekao da je osnovni cilj da novopazarski klub osvoji juniorsku titulu prvaka Srbije u disciplini spust.

“Naravno, želimo dobre rezultate i u slalomu. Osim Tahirovića, tu su još Amel Tutić, Predrag Anđelković, koji je za nekih pola minuta ostao bez Svetskog prvenstva, Blagoje Jevrosimov, koji se razboleo i nije nastupio na izbornom takmičenju, zatim Ajla Jusufović i Emina Tutić. Tu su i novi članovi poput Rasima Đulovića, a nadamo se da ćem nam se vratiti i Faris Turković, koji nije imao kajak i napustio je klub”, naveo je Harčinović.

“Malo kuborimo sa opremom za takmičenje. Kada se pogleda, čini se da imamo dosta čamaca, ali nama po takmičaru treba šest kajaka. Jedan nov kajak smo dobili od grada i na njemu je Tahirović izborio emsto u reprezentaciji. Ako dobijemo još pet ili šest kajaka obećavamo pet ili šest novih reprezentativaca”, dodao je on.

Stari grad osnovan je pre četiri godine, a takmičari tog kajakaškog kluba najbolje rezultate postigli su u spustu.

M. Minić

Podeli