Društvo

Tradicionalni izlet za korisnike Gerontološkog centra

Gerontološki centar je i ove godine organizovao jednodnevni izlet za svoje korisnike do motela Sopoćani. Kako ističe upravnik Enver Daca, cilj je da se razbije monotonija boravka u staračkom domu ali i da se oni koji borave u ovoj ustanovi malo razonode.

Gerontološki centar ulaže velike napore kako bi svojim korisnicima obezbedio bolje uslove i što kvalitetnije vreme. S tim u vezi je i današnji izlet u motelu Sopoćani, jedan od načina da im se razbije svakodnevnica.

„Ovo nam je prvi izlet u 2017. godini. Tradicionalno smo ovde u motelu Sopoćani gde su naši korisnici popili prvu jutarnju kafu, kasnije imamo organizovan ručak. Neki od njih će  otići sa radnim terapeutima u šetnju, dok će ostali ostati da odigraju partiju šaha ili karti. Za naše korisnike ovo je odlično osveženje, jer kako kažu, život u staračkom domu je monoton, ali mi iz uprave i radnici trudimo se da im napravimo neku razonodu kako bi se osećali bolje, a prvenstveno da budu zdravi i veseli“kazao je upravnik Gerontološkog centra Enver Daca.

Korisnici su, kako kažu, prezadovoljni boravkom u centru, a ovakvi izleti su im uvek zabavni i puni druženja.

Daca je istakao i da je Gerontološki centar u Novom Pazaru jedan od malobrojnih u Srbiji koji je dobio licencu za rad. Kako kaže, trenutno je oko 70 korisnika u domu a na trećem spratu, koji je renoviran, ima mesta za još oko 10-tak. On je takođe naglasio da će do kraja godine, shodno materijalnim uslovima organizovati ovakve i slične izlete.

Alma A.

Podeli