Društvo

“Pomozi komšiji”

Predstavnici  gradskog odbora Srpske napredne stranke obišli su staricu koja živi u veoma udaljenom novopazarskom selu i donijeli joj osnovne životne namirnice. Humanitarna aktivnost sprovedena je u okviru  akcije ove stranke pod nazivom „Pomozi komšiji“.

Baka, Dragomirka Popović, već šest godina živi potpuno sama u selu Otes, u mjesnoj zajednici Grubetiće. Sleo je udaljeno 27 kilometara od gradskog područja, a do kuće ove starice punih dva kilometra ne postoji put uopšte. Bolest, starost, izlovanost i usamljenost su samo neki od njenih svakodnevnih problema. Kako bi bar na neki način olakšali život ovoj starici predstavnici gradskog odbora Srpske napredne strane, donijeli su paket sa namirnicama. Kako su rekli posjetioci, do kuće ove bolesne bake došli su kozijim stazicama i po veoma nepistupačnom terenu.

“Čak je i nama mlađima bilo teško da dođemo do kuće ove bake. Čim smo saznali kako ova starica živi odmah smo odlučili da pomognemo. Ove sigurno neće biti poslednji put da mi nju obiđemo već ćemo se angažovati da donesemo i lijekove”, rekla je generalna sekretarka gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, Ljiljana Lešević.

Članovi ove partije već godinu dana u nazad realizuju humanitarnu akciju „Pomozi komšiji“. U okviru tih aktivnosti oni olakšavaju život brojnim stanovnicima udaljenih sela, neki su dobili put, neki ljekarski pregled i lijekove, nekima je plaćena struja, a neki su dobili namirnice ili neku drugu vrstu pomoći.

Podeli