Sport

Pljakić: Prvenstvo Balkana u atletici promocija grada i našeg sporta

Direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić rekao je da će novopazarski Atletski stadion, koji pripada toj ustanovi, biti potpuno spreman za predstojeće Prvenstvo Balkana.

“Biće to najbolja promocija grada i ovdašnjeg sporta, a činjenica da nam stiže 16 reprezentacija zaslužuje pažnju Novopazaraca. Već u petak u 10.00 počeće zvanični trening, a takmičenja kreću u subotu od 9.30”, rekao je Pljakić.

On je istakao da su u toku završni tehnički radovi manjeg obima i da će sve biti spremno do petka.

“Stigla nam je i kompletna oprema, koju su obezbedili Atletski savez Srbije i Grad Novi Pazar”, dodao je Pljakić.

Pljakić je otkrio da su popunjeni svi hotelski kapaciteti u Novom Pazaru, a da će deo učesnika šampionata Balkana biti smešten u okolnim mestima.

“Jasno je kakav će finansijski efekat imati ovaj šampionat, osim što je od neprocenjive vredosti za nas i naš sport”, naveo je Pljakić.

On je izrazio očekivanje da će hotel u okviru Atletskog stadiona biti potpuno završen do jeseni i da će Novi Pazar postati idealno mesto za pripreme svih sportskih ekipa.

“Sagradićemo iza tribine trening salu, pa će postojati optimalni uslovi za pripreme fudbalera, odbojkaša, košarkaša, rukometaša, futsal ekipa i ostalih. Imaćemo šta da ponudimo, a sve to poklapa se sa razvojem lokalnog i sporta na nivou države. U potpunosti smo shvatili šta predstavlja sportski turizam i želimo da ga razvijemo”, zaključio je Pljakić.

Tribine Atletskog stadiona imaće kapacitet od 2.000 sedećih mesta, a u toku su završni radovi na postavljanju stolica.

Balkanski šampionat u atletici, 76. po redu, održaće se 15. i 16. jula u Novom Pazaru.

M. Minić

Podeli