Društvo

Zuković: Stadion spreman za atletski spektakl

Balkanski šampionat u atletici biće najveći sportski događaj u Novom Pazaru ali i u regionu u ovom trenutku, pa sve mora da funkcioniše kako treba – jednoglasni su članovi organizacionog odbora koji se svakodnevno sastaje kako bi sve bilo spremno za dolazak velikog broja kako takmičara tako i gostiju iz sveta „kraljice sportova“. Ističu da su borilišta spremna.

„Glavni stadion je u funkciji, pomoćni stadion će biti vrlo brzo spreman, postavljena je veštačka trava, na obe strane tartan je izliven i biće obeležen, tako da su te tehničke stvari dobro odradjene“ – kaže koordinator Balkanskog šampionata Edin Zuković.

On dodaje da će najveći problem biti transport, kako sportista od Kopaonika do Novog Pazara , tako i od hotela u Novom Pazaru do stadiona, zbog konstantnih gužvi u saobraćaju i uskog prilaza samom stadionu.

„Apelujem na građane da budu strpljivi tokom prvenstva i da prilaz atletskom stadionu budu slobodan što je moguće više, da autobusi sa takmičarima mogu slobodno da se kreću, jer je najbitnije da takmičar koji krene po satnici na stadion, na vreme stigne na početak takmičenja“ – istakao je Zuković.

Balkansko prvenstvo u atletici biće održano za vikend u Novom Pazaru, a učešće je potvrdilo preko 600 takmičara iz 16 zemalja.

K.Radović

Podeli