Sport

Volonteri bitan faktor uspešnosti sportskih takmičenja

Novi Pazar biće domaćin Balkanskog prvenstva u atletici, a za koordinaciju volontera zadužena je Kancelarija za mlade. Kako ističu iz ove ustanove, oni već sada prolaze obuke kako bi na najbolji način dočekali goste, koji će prema proceni organizatora biti više od 600.

Prvi put u Novom Pazaru biće organizovano Balkansko prvenstvo u atletici. Ljubitelji atletike imaće priliku da uživaju dva dana bodreći svoje favorite. Brojne reprezentacije koje će učestvovati imaće priliku da osim takmičenja, uz pomoć volontera koje je obezbedila Kancelarija za mlade, upoznaju i naš grad.

„Na Balkanskom prvenstvu u atletici biće 16 reprezentacija. O njihovom smeštaju, šetnji kroz grad, upoznavanjem sa našim narodom, kulturom i svim onim događajima koji slede nakon takmičenja biće zaduženi naši volonteri, koji će u narednim danima proći obuke kako bi znali kako da se prilagode narodu iz drugih zemalja. Očekujemo da će se stvoriti i nova prijateljstva. Sigurna sam da će svi biti zadovoljni i da će poneti lepe uspomene iz našeg grada,“ istakla je Aleksandra Majstorović iz Kancelarije za mlade.

Balkansko prvenstvo u atletici sjajna je prilika da svi oni koji nisu bili na atletskom stadionu posete velelepni sportski objekat i podrže naše atletičare.

Alma A.

Podeli