Sport

TIKA obnovila dečije igralište na Sportsko rekreativnom centru

Na godišnjicu od neuspelog pokušaja vojnog udara u Republici Turskoj 15. jula, na Sportsko rekreativnom centru u Novom Pazaru svečano će biti otvoreno novo dečije igralište na otvorenom koje je finansirala Turska razvojna agencija TIKA. U znak sećanja na ovaj događaj igralište će simbolično nositi naziv „15. jul“.

Dečije igralište na Sportsko rekreativnom centru uskoro će dobiti novi izgled. Nova oprema ulepšaće boravak svim mališanima koji budu dolazili. Za uređenje dečijeg igrališta pobrinuli su se Turska razvojna agencija TIKA i Gradska uprava Novog Pazara, koje, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Faruka Suljevića, učestvuju u obeležavanju 15. jula, pobede demokratije u Republici Turskoj.

“Mi ćemo ako bogda u subotu 15. jula imati svečano otvaranje dečijeg igrališta u 13 časova, tako da pozivam građane da dođu.Turska razvojna agencija pripremila je i   prigodnu izložbu fotografija koja će se održati u foajeu Kulturnog centra kao i jednu panel diskusiju, koja će biti upriličena u koncertnoj dvorani. Tako da ćemo na jedan prigodan način obeležiti 15. jul, dan pobede demokratije u Turskoj. Mi kao bratski narod i bratski grad, mnogim opštinama u Turskoj, smo odlučili da učestvujemo u toj organizaciji“, kazao je pomoćnik gradinačelnika Faruk Suljević.

Kako bi deca uživala na ovom igralištu, biće urađene i zelene površine za koje je zadužena ekološka firma Martinović.

Alma A.

Podeli